Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 à 2 AVI niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie kinder- en jeugdboeken en is vanaf 1 juni GRATIS te downloaden op tablet of mobiel. Kijk voor meer informatie op vakantiebieb.nl.

Bij de kleuters en in gr 3/4/5 hebben ze sinds deze week een vlinderhotel in de groep. Met het kweekpakket vlinders van Groen Doen zien kinderen zelf dat een eitje verandert in een rups die zich ontwikkelt tot een pop. Wat prachtig als uit die pop een mooie vlinder tevoorschijn komt.

Dit schooljaar wordt er nog 3x een gratis acro gymles verzorgd. Na schooltijd kunnen de kinderen die gaan meedoen op school blijven en krijgen, voordat we beginnen, een glas limonade en een koekje. Graag sportkleding meenemen! Wil u zoon of dochter meedoen dan graag even opgeven bij de leerkracht.

Voor de meivakantie hebben alle leerlingen deelgenomen aan de eindtoets ROUTE 8. Een adaptieve toets die een goed beeld geeft van het te kiezen niveau voor het Voortgezet Onderwijs. De kinderen hebben inmiddels de einduitslag van deze toets meegekregen.

Wat hebben we gesmuld van al het heerlijke fruit wat we de afgelopen 21 weken mochten ontvangen van het project EU Schoolfruit! Deze week is het alweer de laatste week van dit mooie project. We vinden het als school erg belangrijk dat onze leerlingen zo gezond mogelijk blijven eten. Daarom kiezen we er als school voor om de lijn van het fruit eten op school in de pauze door te trekken.